Barcelona bezoeken begint hier

Camp Nou

April 18th, 2010 Posted in Bezienswaardigheden

Camp Nou is zeker niet te missen wanneer je op citytrip bent in Barcelona. Camp Nou is allicht een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Barcelona. Het is de thuisbasis van wereld ploeg FC Barcelona.

Camp Nou is ontworpen door de architecten Francesc Mitjans Miró en Josep Soteras Mauri. De bouw van het stadion heeft enkele jaren geduurd (1954-1957), en bestaat vooral uit ijzer en beton. Het geheel project koste toen der tijd 280 miljoen Peseta’s. Dit leidde tot een enorme schuldenberg in hun komende jaren.


De originele naam was ‘Estadi del FC Barcelona’ maar werd al snel bekend onder de naam ‘Camp Nou’, dat Nieuw kamp betekende. In 2001 werd het pâs echter officieel hernoemd naar Camp Nou.

De maximum hoogte van het stadion bedraagt ongeveer 48 meter en telt een oppervlakte van 55.000 m². Met een capaciteit van 99.000 is Camp Nou het grootste stadion van Europa. Tijdens de Fifa Wereledbeker werd het vermeerderd naar 120.000 maar wegens veiligheidsredenen terug gebracht naar 99.000.

In het seizoen van ‘98-’99 kreeg Camp Nou de 5 sterren status. Slechts drie andere ploegen in Spanje hebben deze titel.

Binnen Camp Nou zijn er eveneens tal van faciliteiten zoals de kleedkamers, perskamer, VIP lounge, Club Museu, …

Een echte aanrader wanneer je op citytrip bent in Barcelona.